top of page

Collector Mistakes Resulting in Cancellation

September 1, 2001

Urine Collector

Cancellations, Training

If a collector makes a mistake resulting in a cancellation of a test before he or she has obtained qualification training (e.g., in the period before January 31, 2003), does he or she have to obtain error correction training under §40.33(f)?

Answer
  • Yes. If a collector makes a mistake that causes a test to be cancelled, the collector must undergo error correction training (even if the collector has yet to undergo qualification training). There are no exceptions to this requirement.
Question

© 2026 Cahill Swift, LLC

bottom of page