top of page

Correcting Wrong Reason for Test

September 1, 2001

DER/Employer, Service Agents

CCF, MIS, Records Maintanence

After the laboratory reports a test result, someone (e.g., the employer, a service agent) discovers that the CCF listed the wrong reason for the test (e.g., the CCF says the test was a pre-employment test when it was actually a random test). How is this corrected and by whom?

Answer
  • This is another example of an error that does not have a significant adverse effect on the right of an employee to have a fair and accurate test (see §40.209).
  • The test is not cancelled as the result of such a mistake.
  • While concerned parties may wish to correct the faulty description of the reason for the test, Part 40 does not require a correction to be made.
  • Employers or their designated service agents should ensure that appropriate changes are documented (e.g., for MIS reporting purposes).
Question

© 2026 Cahill Swift, LLC

bottom of page