top of page

Documentation of Training Requirement

September 1, 2001

DER/Employer, Service Agents

Records Maintanence, Training

Must collectors, BATs, STTs, MROs, and SAPs maintain documentation of meeting training requirements on their persons?

Answer
  • These individuals are responsible for maintaining documentation that they currently meet all training requirements (see, for example, §40.33(g)).
  • However, they are not required to keep this documentation on their person.
  • They must be able to produce this documentation within a short, reasonable time of a request by a DOT representative or an employer.
  • Nothing precludes an organization (e.g., a collection site) from also maintaining a file of the training records of its personnel, if it wishes to do so.
Question

© 2026 Cahill Swift, LLC

bottom of page